خیاطی کردن برای خیلی ها یک کار شیرن و دلچسب هست ولی مواقعی هست که با رخ دادن اشتباهات رایج هرچند کوچک فرد از این کار خسته میشود. در این مقاله قصد داریم شما را با انواع اشتباهات رایج در خیاطی آشنا کنیم تا بتونید از بروز این اشتباهات جلوگیری کنید.
چگونه خیاطی کنیم و از اشتباهات رایج جلوگیری کنیم؟
وقتی وارد دنیای خیاطی می شوید و سفر خود را آغاز می کنید و می فهمید که چگونه خیاطی کنید، به راحتی امکان دارد که دچار اشتباه شوید. بعضی وقت ها، اشتباه بهترین روش یادگیری است. اما، ما می خواهیم به شما کمک کنیم که این اشتباهات را از بین ببرید، یا حداقل، اگر دچار اشتباه شدید، آن ها را اصلاح کنید. اشتباهات رایج در خیاطی نه تنها برای افراد مبتدی و تازه کار اتفاق نمیافتد بلکه ممکن است خیاطان حرفهای نیز هنگام انجام کار خود دچار مشکلاتی شوند که در ادامه به این عوامل اشاره شده است.
نداشتن دقت کافی در اندازهگیری
مرحله اندازهگیری یکی از مهمترین مراحل هنر خیاطی است که باید با نهایت دقت انجام شود در غیر این صورت احتمال بروز اشتباه و به مشکل خوردن لباس افزایش مییابد. با اندازهگیری صحیح و اصولی لباس دوخته شده بسیار تنخور زیبا و راحتی خواهد داشت اما چنانچه کوچکترین حواسپرتی در پروسه اندازهگیری رخ دهد لباس نهایی کوچکتر یا بزرگتر از اندام خواهد بود.
توجه به مکان درست دکمه و جادکمه
مشخص کردن مکان درست برای دوخت دکمه و جادکمهها بسیار ضروری است. برای این کار پس از اتمام دوخت کار و پروگیری نهایی، لباس را اتو کرده و بدون هیچ تابخوردگی و چرخش به تن کنید و سپس نسبت به میزان فاصله دلخواه برای دکمهها، روی لباس علامت بزنید.توجه داشته باشید که میزان فاصله میان دکمهها باید با یکدیگر برابر باشند.
نداشتن اطلاعات کافی در خصوص پارچهها
یک خیاط ماهر باید با تمام تکنیکهای پارچهشناسی آشنایی لازم را داشته باشد و جنس و ویژگی پارچهها را از یکدیگر تشخیص دهد. برش هر نوع پارچه اصول مربوط به خود را دارد برای مثال برش پارچههای ظریف نیازمند دقت بالایی هستند و برش پارچههای مخمل و دیگر پارچه ها پر از نکتههای متفاوت است.
در نظر نگرفتن آبرفت پارچه
در نظر نگرفتن میزان آبرفت پارچه، میتواند باعث بروز مشکلات زیادی از جمله تنگ شدن لباس شود. برای جلوگیری از این امر، الزامی است تا پس از خرید پارچه آن را بشویید و در هوای آزاد خشک کنید. پس از خشک شدن پارچه آن را اتو کنید و سپس مراحل برش و دوخت را انجام دهید.
استفاده درست از پایه دوخت
قبل از شروع به دوخت حتما به این موضوع دقت کنید که پایه دوخت در محل درست ثابت باشد و هنگام دوخت حتما پایین و روی پارچه قرار گیرد. در صورتی که پایه دوخت در جای مناسب خود قرار نگیرد حجم زیادی از نخ روی پارچه دوخته میشود و هنگام شکافتن آن ممکن است پارچه آسیب ببیند اما چنانچه از پایه دوخت به طور مناسب استفاده کنید در نهایت دوخت و لباسی تمیز و زیبا خواهید داشت.
استفاده درست از نخ و سوزن
هر نوع پارچهای نیازمند نخ و سوزن مناسب خود است یعنی برای دوخت پارچههای متنوع نمیتوان از یک نوع نخ و سوزن مشخص استفاده کرد. برای مثال دوخت در لباسهای کشی میباست از نخی با میزان کشسانی و انعطافپذیری بالا مانند نخ پلیاستر استفاده کرد و همچنین سوزن سر آبی به دلیل ظرافت بالا گزینهی مناسبی برای دوخت پارچههای کشی محسوب میشود. از طرفی دیگر، برای دوخت پارچههایی با ضخامت بالاتر باید از سوزنهای شماره 16 یا 18 استفاده کرد، فراموش نکنید که استفاده از این سوزنها در دوخت پارچههای ظریف امکانپذیر نیست و موجب آسیب دیدن و باز شدن تار و پود پارچه میشود.
برش نادرست و غلط
یکی از اشتباهات رایج در خیاطی برای افراد مبتدی، برش نامناسب پارچه است . به همین دلیل به این افراد توصیه می شود که قبل از برش پارچه، پارچه را روی یک سطح تمیز مثل میز قرار دهند، در ضمن این که باید توجه داشته باشند که برای جلوگیری از بهم خوردن شکل پارچه، نباید پارچه از لبه های میز آویزان باشد.
تنظیم نکردن درجه دوخت چرخ خیاطی
در صورتی درجه دوخت چرخ خیاطی مناسب نوع نخ و پارچه نباشد باعث پارگی نخ و آسیب رسیدن به پارچه میشود. از این رو، الزامی است قبل از شروع به دوخت حتما درجه چرخ خیاطی را چک کرده و روی عدد مناسب قرار دهید.
پس قبل از هرکاری کتابچه راهنمای چرخ خود را مطالعه کرده و با قسمت های مختلف دستگاه آشنایی پیدا کنید. بعد از یادگیری هر قسمت، دیگر کار آسان می شود و به راحتی تنظیمات را مطابق دلخواه تغییر میتوانید بدهید.